Trail-running i Särö Västerskog

Trail-running i Särö Västerskog

I helgen var jag ute och sprang i Särö Västerskog, ett fantastiskt, litet naturreservat i Särö, söder om Göteborg.

Reservatet täcker nästan hela halvön som sticker ut i havet vid Särös samhälle. Skogen är låg och träden ganska små, antagligen på grund av det utsatta läget. Men tack vare kuperingarna är det inte bara besvärliga strandtallar, det finns också riktigt fin och relativt öppen skog i mitten av halvön.

Längs kusten går en naturstig som är både kuperad och besvärlig att ta sig fram på. Mycket roligare än stadens tillrättalagda motionsspår. Stigarna går även genom skogen mitt på halvön och leder tillslut upp till en utsiktsplats på toppen av berget.

Längs hela kustlinjen finns badmöjligheter och det finns även sandstränder som är populära på somrarna. I närheten av naturreservatet finns en stor parkering.

App för Trail Running

App för Trail Running

Det senaste året har jag ägnat fritiden åt att bygga en app för trail running. Att vara ute i naturen och dessutom få löpträna är två av mina största intressen. Men jag tycker det är himla tråkigt att springa samma runda mer än en gång. Motionsspår är praktiska, men att hitta små stigar i skogen är mycket roligare!…

Trail-löpning i Fiskebäck, Göteborg

Trail-löpning i Fiskebäck, Göteborg

Vid Högen, eller Fyllet som det också kallas, i utkanten av Göteborg finns vackra områden för trail-löpning. Det är inte så stort, men mycket fin utsikt ut över havet. Bilden är tagen från Slottsbergets högsta punkt en kall vinterdag i januari.

Sandsjön runt

Sandsjön runt

I sandsjöbackas naturreservat ligger Sandsjön. I området finns det många olika leder och såklart har du hela Sansjöbacka-omårdet till ditt förfogande.…

« Till start