Acetocaustin 0,5 ml Vårtmedel

279 kr
  Kommer snart    Sponsrad länk
Acetocaustin är ett högeffektivt och starkt frätande medel för borttagning av vårtor, klassad som medicinskt CE-märkt produkt med svensk bruksanvisning. Förpackningen innehåller 0,5 ml monoklorättiksyra som är ett väl beprövat ämne för behandling av vårtor.


Läs bruksanvisningen noga innan behandling​. Applicera en liten mängd vårtmedel på vårtan en gång per vecka. Används i max 5 veckor. Överdosera ej. Produkten är mycket farlig vid förtäring. Flaskan skall vara tätt tillsluten efter varje behandling och skall lagras på en plats som är oåtkomlig för barn.

Vad är en fotvårta?
En fotvårta, även känd som verruca plantaris, är en hudinfektion som orsakas av humant papillomvirus (HPV). Det är vanligt med fotvårtor på fotsulorna och ibland även på andra delar av fötterna. Fotvårtor kan vara smärtsamma och obekväma, särskilt när de utsätts för tryck och friktion.

Symptom:
Fotvårta har ofta en grov och knottrig yta.
De kan vara omgivna av en förtjockad hud.
Smärta kan uppstå när du trycker på en fotvårta eller när du går.
Flera små vårtor kan ibland gruppera sig och skapa ett mosaikmönster.

Orsaker:
Fotvårtor orsakas av HPV, ett virus som smittar genom direktkontakt med huden. Det är lättare att få fotvårtor om huden är fuktig eller har små skador, vilket gör den mer mottaglig för infektion.

Behandling:
Fotvårtor kan försvinna på egen hand över tid, men det kan ta månader till år. Om de orsakar smärta eller obehag, eller om de inte försvinner av sig själva så bör man behandla vårtan.

Förebyggande åtgärder:
Undvik att gå barfota i offentliga områden som omklädningsrum och duschar.
Håll fötterna torra och rena.
Dela inte handduk med andra som har fotvårtor.

 

Acetocaustin 0,5 ml Vårtmedel säljs direkt av Footnet för snabb leverans.

Läs mer…